Общи условия

Общи условия за осъществяване на покупко-продажби чрез електронния магазин за продажба на сладкарски и кулинарни продукти напитки, парти артикули и консумативи Sladuri.bg

(Внимателно прочетете тези условия, преди да използвате електронния магазин sladuri.bg. Ако използвате този магазин се приема, че сте съгласни с тези условия.)

Настоящите общи условия регламентират отношенията между електронния магазин за покупко-продажби на сладкарски и кулинарни продукти, напитки, парти артикули, консумативи и др. Sladuri.bg, наричан за краткост Sladuri.bg, и потребителите, наричани по-долу Клиенти, по повод покупко-продажбата на предлаганите от Sladuri.bg продукти.

Sladuri.bg предоставя на Клиентите възможност да закупуват предлаганите през електронния магазин продукти чрез осъществяване на регистрация или като гости, изпращане на поръчка и заплащане стойността на съответните продукти.

Sladuri.bg е електронен магазин, собственост на ГЕНИК ЕООД, с адрес на управление: гр. София, ул. Суходолска 98, вписано в Търговския регистър при Агенция по вписванията с ЕИК 130852348.

Клиенти на Sladuri.bg са физически или юридически лица, които използват електронния магазин Sladuri.bg, имат желание да осъществят покупки през него и са приели настоящите Общи условия.

I. Регистрация и политика за поверителност

 1. Всеки потребител за да използва сайта и извърши покупка чрез него трябва да създаде свой профил или да въведе необходимите лични данни във формата като гост при финализиране на поръчката. 
 2. Потребителски профил съдържа информация за клиента (име, фамилия/ търговска фирма, адрес (град, област), пощенски код, телефон, е-mail адрес, ЕИК и др.), предоставена от последния при попълването на регистрационен формуляр и съхранявана от Геник ЕООД.
 3. Потребителския профил е достъпен в електронния магазин Sladuri.bg за неговия създател и е защитен с парола.
 4. Отговорност за посочването на вярна и актуална информация в потребителския профил е на клиента.
 5. Актуализиране на информацията на потребителския профил е задължение на клиента.
 6. Клиента може да промени своята парола или да въведе нова когато е забравена съгласно инструкциите.   
 7. Премахване на потребителски профил и заличаване на информация в него е възможна, чрез изпращане на e-mail: contact@sladuri.bg от притежателя на профила с искане за заличаване.
 8. Попълване на информация за клиента във форма гост не може да бъде използвана многократно и важи за конкретна поръчка.    
 9. Геник ЕООД ще използва лични данни въведени в потребителския профил и форма гост от клиенти единствено за осъществяване на сделки между Геник ЕООД и клиента притежател на личните данни през електронния магазин Sladuri.bg
 10. Лични данни няма да бъдат предоставяни на трети лица под каквато и да е форма, тяхното съхранение ще бъде в електронен формат със защита от нерегламентиран достъп.
 11. Детайлна информация за използване, съхранение, опазване и право на изтриване на лични данни са посочени в Политика за поверителност.

II. Продукти и Цени

 1. Продуктите, представени на сайта Sladuri.bg, се описват с основните си характеристики  
 2. Към всеки артикул в категория сладкарски и кулинарни изделия собствено производство е посочена информация за вида алергени които се съдържат в продукта.
 3. Клиента има право да поиска пълна информация за съдържанието на изделията собствено производство чрез изпращане на запитване на e-mail: contact@sladuri.bg.
 4. Клиента може да избира размери на всяка торта в брой парчета от посочените опции в поле размер.
 5. Фирма Геник ЕООД ще предоставя на клиента информация за срок на годност, условията на съхранение, съдържание и др. на придружаващ етикет към всеки продукт.
 6. Клиента има право да изиска и получи сертификат за качество за всеки продукт произведен от Геник ЕООД.   
 7. На всички продукти, представени на Sladuri.bg е указана продажна цена с включен ДДС.

III. Поръчка

 1. Добавяне на артикули със съответните количества в потребителската количка се активира с натискането на бутона Поръчай от индивидуалните продуктови страници.
 2. Клиента има право да добавя или премахва артикули в количката като след всяка една промяна да се информират за общата сума на избраните артикули.
 3. Минималния срок за изработката на артикулите е упоменат в продуктовите страници, дата за доставка на поръчката не може да бъде преди да изтече времето за изработка на артикула с най-дългия срок за изработка включен в поръчката. 
 4. Поръчки с доставка до адрес на клиента се изпълняват единствено в упоменатите райони оказани в условия на доставка.
 5. Клиента отговаря за верността на посочените от него лични данни (адрес на доставка, телефон за връзка, e-mail) в случай, че данните са сгрешени или непълни доставчика не носи отговорност за изпълнението на поръчката.
 6. Клиента приема да заплати поръчката съгласно методите на плащане като след всяко успешно плащане ще получи потвърждение от доставчика на посочения e-mail когато плащането е по електронен път, когато плащането е в брой при доставка плащането се удостоверява с издаването на фискална касова бележка.
 7. Всеки Клиент има право да получи данъчна фактура за всяка доставка след като изпрати данни за фактура които са необходими в обозначените за това полета в Sladuri.bg  
 8. С натискане на бутона “Поръчване”, Клиентите декларират съгласието да закупят продуктите, намиращи се във виртуалната количка на Sladuri.bg.
 9. След всяка успешно финализирана поръчка клиента получава на посочения e-mail потвърждение за приета поръчка както и детайлите към поръчката(артикули и цени, начин на плащане, адрес и час на доставка и др.)

IV. Доставка

 1. Доставки се извършват до избран от списъка наш обект или до адрес на клиента в дните от Понеделник до Събота. Доставки не се извършват в Неделя и по време на официални празнични дни. Часови диапазон за получаване на доставки до адрес е в рамките на 2 часа от 9.00 ч. до 19.00 ч.
 2. За доставките до наш обект клиента не дължи такса. При получаване се изисква легитимация и номер на поръчката както и поръчката да бъде заплатена на касата на обекта когато плащането е в брой при получаване. Клиента се задължава да получи своята поръчка в избрания ден и часови диапазон за доставка или в рамките на работното време на обекта но не по късно от 24 часа след датата и часа за доставка.
 3. Доставки до адрес на клиента се извършват само в населени места отбелязани като райони за доставка в условия на доставка, Клиента е отговорен да осигури оторизирано от него лице за получаването на заявката в избрания часови диапазон и ден на посочения адрес както и необходимата сума за плащане когато заявката ще бъде заплатена в брой. Клиента дава съгласие да бъде търсен от доставчика на посочения от него телефон в случай че това е необходимо.   
 4. Клиента заплаща такса за доставка до адрес на клиента съгласно Условия на доставка
 5. В случай, че клиента не е осигурил възможност поръчката да бъде предадена от доставчика в часовия диапазон и датата за доставка, извършва се втора доставка когато такава бъде договорена с клиента в рамките на 24 часа за което се начислява допълнителна такса посочена в Условия на доставка.
 6. Клиента има право да поиска от доставчика промяна на часовия диапазон и датата за доставка преди деня за доставка като изпрати съобщение на order@sladuri.bg. Доставчика ще изпрати отговор и потвърждение за нова дата когато това е възможно. В случай, че поръчката е вече изработена и има опасност при забавянето на доставката срока на годност на изделието да изтече доставчика може да откаже поисканата от клиента промяна. 
 7. За всички сладкарски изделия произведени от Геник ЕООД ще бъде предоставен сертификат за качество при доставка.
 8. Доставката се извършва със специализиран автомобил регистриран за превоз на хранителни продукти в БАБХ при контролирана подходяща за съхранение на продуктите температура.

V. Заплащане на поръчка

 1. Всяка поръчка направена чрез електронния магазин Sladuri.bg може да бъде заплатена съгласно изброените методи на плащане.
 2. Доставки с избран начина на плащане в брой се заплащат при доставката или на касата на наш обект когато поръчката се получава там.
 3. Заплащане с кредитна или дебитна карта се извършва посредством интегриран модул в Sladuri.bg чрез платформата на ePAY.bg или директно през сайта на Борика.
 4. Заплащане, чрез Директен Банков превод се извършва към банкова сметка на Геник ЕООД посочена в методи на плащане
 5. Всички плащания се извършват в български лева
 6. Клиента заплаща поръчката заедно с потвърждаване и приключване на поръчката освен когато е избрал метод на плащане в брой при доставка.
 7. Доставчика не е длъжен да изпълнява поръчки когато не е постъпила дължимата сума от клиента по банкова сметка на Геник ЕООД или при плащане в брой при доставка сумата не бъде заплатена.

VI. Отговорности

 1. Доставчика носи отговорност за възникнали при транспорта увреждания на цялоста на продуктите и е длъжен в случай, че клиента констатира такива при приемането да предложи замяна или допълнителна отстъпка.
 2. Доставчика е длъжен да изпълни поръчката във вид и количеството отговарящ на нея спазвайки датата и часа за доставка.
 3. Доставчика гарантира, че към всеки продукт произведен от Геник ЕООД изпратен към клиента са приложени етикет със съдържание, условия за съхранение,  срок на годност, сертификат за качество и др..
 4. Клиента има право да направи рекламация в случай, че е констатирал отклонения в качеството и свежестта на артикула 24 часа преди да изтече срока на годност при положение че е спазил стриктно температурните условия на съхранение. Сигнал за рекламация се подава на e-mail: contact@sladuri.bg.
 5. Доставчика разглежда всяка рекламация до 24 часа и информира клиента за действията които ще предприеме, чрез електронна поща.
 6. Доставчика не носи отговорност при разминаване на цветове в следствие ползване на различни екрани на електронни устройства от клиента.

VII. Интелектуална собственост

 1. Всички права върху снимки, дизайн, лога  и др. използвани в Sladuri.bg са изключителна собственост на Геник ЕООД и не могат да бъдат използвани от други лица без съгласието на Геник ЕООД.